Καλάθι αγορών 0 Προϊόν/τα - 0,00 €

 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΡΥΘΜΙΣΤΩΝ ΠΙΕΣΗΣ


 
 
Από μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο "The Journal of Hospital Infection", εξετάστηκαν όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την επιμονή ανθρώπινων και κτηνιατρικών ιών σε επιφάνειες κοινώς χρησιμοποιούμενων αντικειμένων, καθώς και στρατηγικές απενεργοποίησης με παράγοντες βιοκτόνων που χρησιμοποιούνται συνήθως για την απολύμανση των εγκαταστάσεων υγείας, αλλά επίσης και στο σπίτι.
 
  Η ανάλυση είκοσι δύο μελετών αποκάλυψε ότι οι ανθρώπινοι κορωνoϊοί (όπως SARS, MERS ή ενδημικοί, HCoV) μπορούν να παραμείνουν σε επιφάνειες όπως μέταλλο, γυαλί ή πλαστικό για έως και εννέα ημέρες, αλλά μπορούν επίσης να απενεργοποιηθούν αποτελεσματικά μέσω 62-71% αιθανόλης με διαδικασίες απολύμανσης (ALCOHOL στα αναφερόμενα ποσοστά), υπεροξείδιο υδρογόνου, το γνωστό οξυζενέ(hydrogen peroxide) στο 0,5%, ή υποχλωριώδες νάτριο, η γνωστή χλωρίνη (sodium hypochlorite)0,1% εντός ενός λεπτού από την εφαρμογή. Η μελέτη αποκάλυψε ότι άλλοι βιοκτόνοι παράγοντες, όπως το χλωριούχο βενζαλκόνιο (benzalkonium chloride) 0,05-0,2% και το chlorhexidine gluconate 0,02% βρέθηκαν να είναι λιγότερο αποτελεσματικοί.
 
  Το ενδημικό στέλεχος τού ανθρώπινου κορωνoϊού, μπορεί να παραμείνει μεταδοτικό από δύο ώρες έως εννέα ημέρες σε επιφάνειες. Ευτυχώς, σε θερμοκρασία 30 βαθμών Κελσίου, η διάρκεια της επιμονής τους είναι μικρότερη.
  Η μελέτη δείχνει επίσης ότι υπάρχουν υλικά που επιτρέπουν μεγαλύτερη επιβίωσή του, όπως ο χαλκός (4 ώρες) και το χαρτί και το χαρτόνι (24 ώρες) στα οποία όμως το μολυσματικό φορτίο τού ιού σταματά μετά από 2 και 5 ώρες αντίστοιχα.
 
  Ακολουθώντας αυτά τα επιστημονικά στοιχεία, μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε έρευνες που έγιναν σε συνεργασία με το Ιταλικό Ναυτικό, το οποίο, όπως γνωρίζετε, είμαστε προμηθευτές και τελειοποιήσαμε την ακόλουθη διαδικασία που ισχύει για τους Ρυθμιστές μας:
  Τα δραστικά συστατικά που προτείνονται για τον καθαρισμό και την απολύμανση των ρυθμιστών μας είναι το TEGO 51 © ή το Neo Stereamine G (katiosteril) ©, και τα δύο πολυδύναμα απολυμαντικά καταχωρημένα από τον EPA (U.S Enviromental Protection Agency) για εξωτερική χρήση.
  Τα χρησιμοποιούμε αφού γίνει η σωστή αραίωση σε νερό, σε συγκεντρώσεις που δεν είναι ερεθιστικές για το δέρμα ούτε διαβρωτικές για μέταλλα και καουτσούκ, έτσι χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα ενδείξεων.
 
  Η προετοιμασία είναι απλή:
  Αφού φορέσετε προστατευτικά γάντια, αραιώστε σε νερό κατά μέσο όρο 2% ή 4 κουταλάκια του γλυκού (20 ml) ανά λίτρο νερού ή 3% (2 κουταλιές της σούπας (30 ml)) ανά λίτρο νερού, τότε οι ρυθμιστές πρέπει να βυθιστούν και να αφεθούν στο απολυμαντικό διάλυμα για τον απαραίτητο χρόνο, έχοντας τη μέγιστη προσοχή ώστε αυτό να πλημμυρίσει εντελώς το σώμα τού δεύτερου και του πρώτου σταδίου μαζί με τον σωλήνα χαμηλής που τους συνδέει.
 
  Σημαντικό:
  O ρυθμιστής δεν πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και πρέπει να αποθηκευτεί στο διάλυμα απολυμαντικού με όλα τα βύσματα LP(χαμηλής) και HP(υψηλής) του 1ου σταδίου κλειστά και με το καπάκι σύνδεσης Yoke ή DIN κλειστό, έτσι ώστε το διάλυμα να μην μπορεί να εισέλθει μέσα στο 1ο  στάδιο. Σε αντίθεση με το 2ο στάδιο που το υγρό διάλυμα πρέπει να το γεμίσει εσωτερικά.
Σε όποιο διάλυμα και αν διαλέξουμε, ο ρυθμιστής θα πρέπει να παραμείνει μέσα σε αυτό 15 λεπτά.
  Στη συνέχεια, παρόλο που αυτά τα προϊόντα αφήνουν λίγα υπολείμματα τα οποία μετά το στέγνωμα δεν είναι αντιληπτά, χωρίς γεύση ή μυρωδιά, συνιστάται να ξεπλύνετε τον εξοπλισμό μετά τη διαδικασία απολύμανσης με άφθονο τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια στεγνώστε το με καθαρό πεπιεσμένο αέρα. Αυτή η λειτουργία πρέπει να γίνει με μεγάλη ακρίβεια, προκειμένου να μην φέρετε δυνητικά ρυπογόνες ουσίες στη θάλασσα αφού το βυθίσετε σε απολυμαντικά διαλύματα.
  Φυσικά αυτά τα βήματα πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τα κοινά μέτρα προσωπικής υγιεινής όπως:
  Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι ή προϊόντα απολύμανσης συχνά για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Αποφύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας. Κρατήστε την απόστασή σας από άλλους ανθρώπους. Χρησιμοποιήστε γάντια και μάσκες PPE (FFP2,3) ή χειρουργικές μάσκες για να αποφύγετε τη μόλυνση των σταγονιδίων.

   Προσοχή:
  Οποιοδήποτε προϊόν και να χρησιμοποιήσετε, συστήνουμε-προτείνουμε να ζητηθούν τα αντίστοιχα MSDS (Material Safety Data Sheets).
 

Ωραριο Καταστηματος

Δευ-Τετ-Σάβ: 10:00-15:00

Τρί-Πέμ-Παρ: 10:00-20:00

© 2024 apostolidisdive.gr. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search